Over mijn blog

Ooit een 'Rocket Scientist' maar al heel snel gesnapt dat ik niet moet rekenen aan raketten (mijn enige praktijkervaring: Ariane 501 -nee, ik was het niet!). Andere mensen enthousiast maken zit me meer in het bloed.
Na negen jaar bij ESA ben ik nu geland bij mijn thuishaven, de TU Delft, als woordvoerder/communicatie adviseur.

Dit blog gaat soms over ruimtevaart, maar meestal over mijn ervaringen in het communicatievak. Persoonlijk vind ik dat journalisten en voorlichters wel wat opener mogen zijn over hun samenwerking. Daarom probeer ik hier inzicht te geven in de afwegingen en keuzes die ik maak. Dat kan niet altijd, maar vaak ook wel.

Volg me op Twitter Bezoek mijn LinkedIn profiel email me op m.vanbaal@tudelft.nl
+31 (0) 15 2785454

Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Billendoekjes, een grotere innovatie dan de iPhone

Sommige gebruiksvoorwerpen zijn een openbaring: je gaat ze op een bepaald moment in je leven gebruiken, waarna je je echt niet meer kunt voorstellen hoe je ooit zonder hebt gekund. Veel mensen hebben dat met hun iPhone. Ik heb dat met billendoekjes.

Poep
Even voor de mensen zonder kinderen: met billendoekjes veeg je de poep van de billen van je pasgeboren spruit. En daar gebruik je nogal veel van, want bij een beetje geroutineerde spruit zit de poep op de meest wonderlijke plekken. Door een intern supply management-probleemp (vrouwlief en ik doken op dezelfde 2-voor-de-prijs-van-1 aanbieding) lagen er vorige maand bij mij thuis 28 pakken AH billendoekjes. Dat klinkt ruim, maar daar doe je in een beetje jong gezin een week of drie, vier mee.

Multi
Maar dat komt niet eens vanwege de ‘primaire’ functie van de billendoekjes, maar vooral omdat je ze in de loop der tijd voor van alles en nog wat gaat gebruiken. Ze liggen bij ons standaard op tafel en op nog drie plekken in huis. We gebruiken ze ook om vingers en monden af te vegen (je hebt ook ‘snoetendoekjes’, maar dat lijkt mij marketingflauwekul),  de tafel schoon te maken en rommel van de vloer te vegen (doorlopend).

Vogelpoep
Maar gaandeweg kom je er achter dat ze ook bij andere taken onmisbaar zijn: zo ontdekte ik dat ze onovertroffen zijn bij het verwijderen van aangekoekte vogelpoep op de auto. Ook blijken ze heel goed te werken om geknoeide verf volledig van de houten vloer te verwijderen (aangezien dat verf op terpentinebasis was, heb ik voor de zekerheid toch de ingrediënten maar eens bekeken). Het enige wat je er niet mee moet doen is het schoonmaken van je bril – het droogt vlekkerig op.

Space Age
Ik durf wel te stellen dat billendoekjes een krachtigere innovatie zijn dan –noem eens wat- die eerder genoemde iPhone. Bewijs? Ze hebben intussen ook de ruimtevaart bereikt, en dat kan de iPhone niet zeggen. Ik blijk niet de enige die billendoekjes voor van alles en nog wat gebruikt: in een recent blog (en verdekt hier nog een keer) schreef  Andre Kuipers dat hij aan boord van ISS niet zonder billendoekjes kan. Op zich is dat wellicht ook weer niet verrassend want hij heeft vier kinderen.

Be Sociable, Share!

2 comments

Ah, maar voor het schoonmaken van je bril zijn hydrofiele luiers nou weer perfect. Die kun je ook inzetten als: zonneschermpje, handdoekje, zweetdoekje, zonnemutsje, natte-fietszadel-afdroger, bloedneusstopper, schaatsijzerschoonmaker….

Herkenbaar! Wanneer zijn de billendoekjes eigenlijk uitgevonden? En hoe deed men al dit soort klusjes voor die tijd?

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2011 TU Delft